25 spalio, 2011

Sluoksniuotasis Bondžumbrijus

(kikena)

Šitam blogui netinka tapti nei fašion, nei kulinariniu ar dar kokiu šiais laikais madingos temos blogu. Niekada neturėjau kantrybės fotografuoti maistą - man norisi kuo greičiau jį susigrūsti į burną ir būti "nieko nežinau". Be to, nelabai mėgstu kulinariniuose bloguose prilipusios mados maistą fotografuoti truputį šone, truputį pabarsčius ko nors aplinkui ir tt. Gaminant nesijaučiu apimta polėkio, o kruopštumas, kuris reiškiasi kuriant aksesuarus, visiškai išsiverčia ir apsiverčia žemyn galva. Kitaip tariant, gaminu, nes nėra kur dėtis.

Viktorija sakė, jog lauks mano kulinarinių bandymų iš naujos receptų knygos, kurią nusipirkau praėjusį kartą. Bet tai, ką gaminau vakar, sugalvojau pati :)) Gal tik sluoksniuotos tešlos pyrago paveiksliukas iš knygos įkvepė. O buvo taip:
Eligijus iškočiojo 5 kv metrus tešlos, kurios pakraščius teko nurėžti ir padžiauti ant turėklų (nes nebebuvo kur kitur).  Neapgaudinėsiu, šitaip atrodė mano darbastalis, beveik viską pabaigus. Kočiojom su popierinio rankšliuosčio laikiklio kotu, o ten labiau kampe matosi modemas.
Kai iškepė atrodė taip. Sendintas efektas. Vidų užpildžiau garstyčiose, meduje ir majoneze marinuota vištos krūtinėle, geltona paprika, tarkuotu sūriu ir rausvu savos gamybos kokteiliniu padažu.
Iš likusios dalies tešlos iškepiau obuolių sluoksniuotį ir suktinukų su dešrelėmis. Dabar soti sėdžiu ir kikenu. 

;)

6 komentarai:

  1. Labiausia patiko dalis apie modemą :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Paskanavus Jūsų pyrago nuotraukų ir paskaičius sudedamąsias dalis, jis tikrai daugiau negu niam niam turėtų būti:D jėtau, o dar ir obuolių pyragas ir dešrelės tešluotos, dideli pietūs, ir žiauriai skanūs manau, šaunuoliai :))) tęsiam tęsiam.. :D

    vikhtorija

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tu Viktorija gal dar pamėgini šituos patiekalus pati juos pagamindama? :) jei ne tai megink, labai skanu:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tai įdėsiu į savo nedidelę, tik besikūriančią spintą receptų :D

    vikhtorija

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mieli anonimai, prašau, nesislėpkit :) O kas čia man piarą daro? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tas modemas ir man labai patiko :D

    AtsakytiPanaikinti