26 spalio, 2010

Kam tie daiktai

Savaitgalį vėl kraustomės. Nemalonu. Bet tik dėl to, kad teks tempti daugybę nešulių sukaupto "turto".

Skaičiuodama sutaupytus pinigus galvojau: už tiek pirksiu tą, už tiek - aną, po to tą tą ir kitą. Ir Eligijui sakiau: jei kas nors duotų apvalią sumą ir lieptų ją visą išleisti pirkiniams, didelių dvejonių "ką pirkti" nebūtų. Šiandien mąstau kita galva (periodais).

Vartydama vieno keliautojo foto albumą, o vėliau - žurnalą abosoliūtli gordžias viršeliu, pajutau didelį sunkumą, panašų į nuovargį. Norėjosi užsimerkti, užmigti ir atsibusti, bet kitur, kitame pasaulio krašte, kitokiom akim ir kitu požiūriu į gyvenimą. Tuo, kuris many vis kirba, bet yra per daug silpnas nugalėti baimes ir sustabarėjusį atsakomybės suvokimą...

Kol jaunystė vis dar mūsų koziris - reikia žaisti drąsiai. Neturim ko prarasti - nei turto, nei išsipildžiusių svajonių, ar ne, Mr. E.? - galvoju atsimerkusi. Dabar tik užsidirbti belieka ir pirmyn..

(...kad tik negrįžti prie seno gyvenim rimto. Valios ir pastangų. Viskam reikia).

Beje, ar žinojote, kad šafranas - brangiausias pasaulyje prieskonis- gaminamas iš pačių paprasčiausių (mano vienų mėgiamiausių) rudeninių gėlyčių - krokų? :) Kaip miela.

iki. mm.

4 komentarai:

  1. O kas Tau neduoda ramybės, mm? Kaip norėtum mąstyti? Kas yra blogai?

    Beje, apie šafraną neseniai rašiau :D
    "Pati norėčiau būti šafranas. Suteikčiau ryškų aromatą jausmams, būčiau per stipri. Brangiausia visame pasaulyje, o tavo namų sienos visada būtų sodriai geltonos spalvos."
    bet, kad iš kroksų ne ne ne nežinojau ir radau, kad jo spalva geltona, bet kadangi iš kroksų turėtų būti violetinė! Aš pasirašyčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vikhtorija, priėjau tokį gyvenimo etapą, kada tampi visiškai laisvas: neturi "gyvybiškai svarbių" įsipareigojimų, jokių "pririšančių" sutarčių - turi galimybę elgtis kaip nori, kurti savo gyvenimą nuo a iki z.

    Iš esmės šia galimybe taip ir nesinaudoju - gyvenu stereotipiškai vienodą gyvenimą, nes jis lengviausias. O mintis apie "revoliucijas" neapstoja blaškytis mano galvoj. Tik drąsos sulaužyti savo pačios susikurtus stereotipus maža.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aga, vadinasi tokiais atvejais reikia kokio nors "spyrio", šalutinio, bet, kad suveiktų taip, kad sugebėtum keisti ir keistis (: galbūt dar ne laikas, galbūt dar nelemta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viskas su tavimi bus gerai.Jau yra gerai, o vėliau bus dar geriau. Pirmyn!

    AtsakytiPanaikinti