11 rugpjūčio, 2010

"Mėnuo" ir prasidedančio botų sezono laukimas

Šiandien rugpjūčio 11 diena - lygiai mėnuo, kai aš emigrantė. Ši mintis akimirksniais žibsi visą dieną, bet juk nei džiaugsies, nei verksi. Trumputis paminėjimas įvyko, bananą, užuot kėlusi tostą su linkėjimu, suvalgiau, dabar valgysiu obuolį ir kalbėsiu apie kitką - botų sezono laukimą. 

Oficialiai anglija yra labiau lietaus šalis nei Lietuva. Kol jūs vadavote savo gyvybes karščiuose, mes dėvėjom  triušio vilnos kojines ir gėrėm karštą arbatą su pienu. Kol jūs deginote savo pečius prigulę ežerų ar jūros paplūdimiuose, mes savuosius rūpestingai slėpėme po melynais megztukais. Čia karščiai raibuliavo daugiau nei prieš mėnesį. Man atvykus jei ėmė ir dingo.

Kurį laiką save vis pratinau prie minties apie greit prasidėsiantį botų bei lietpalčių sezoną. Pratinau, nes man vis tiek labiau patinka kaitra ir saulė, nei drėgmė ir vėsa. Žiūrint į batų parduotuvių lentynas, nepanašu, kad anglai mėgtų guminius, priešingai nei norvegai, kurie net maisto parduotuvėse botus pardavinėja. Bet kai tik čia pradės lyti, aš būtinai į gatvę eisiu apsiavusi tokius: 
Iki šiol tai yra labiausiai man patikę "lietaus" batai. Turiu ir tau, Rūta, tokius pat, tik labiau tavo svajonių:

Belieka nustoti pirkti saldumynus ir pradėti taupyti šiems. Labai norėčiau per antrąjį savo "emigrantės" mėnesį tokius avėti :)

botus parduoda čia

Iki pasimatymo,

mm

3 komentarai:

  1. Tavo pasirinkti labai žavūs,spalva, kuri, viena iš mano mėgstamiausių :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. yra visokių spalvų, tik kaina kol kas nelabai įkandama... :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, labai smagūs :) Svarbiausia, kad neturi botų grubumo :) Aš irgi esu nusižiūrėjus vienus botukus, bus greičiausiai mano pirmas pirkinys Anglijoje :) Bent jau tikiuosi :D

    AtsakytiPanaikinti