08 gegužės, 2013

Nuostabus nuostabus pavasaris


Labas po mėnesio. Vis užsukdavau čia, bet tik atsidarius įrašo langą nebežinodavau, ką ketinau rašyti. Bet pamačiau šią nuotrauką Cup of Jo bloge ir prisiminiau. Todėl pasilaikysiu ją prieš akis, įkvėpimui palaikyti.

Kaip vis dėlto sunku keistis! Kokie neįvykdomi atrodo nesibaigiantys prisižadėjimai daryti tą ar aną, o kito ir trečio nebedaryti visai. Vis paverkšlenu, pagailiu savęs, tada supykstu ir vis tiek apsisukusi išsileidžiu, kaip stipriai pripūstas balionėlis, paleistas iš rankų.

Ar man įsitaisyti prižiūrėtoją?

Jau senokai jaučiuosi taip, lyg būčiau iškalbėjusi visas savo gyvenimo temas, lyg visus gražius žodžius ir jų konstrukcijas būčiau išrašiusi, lyg išsidžiaugusi visais pavasariais, visais naujais pirkiniais, skoniais, vietomis - viskas atrodo išsinaudoję iki dugno... Juk koks gražus pavasaris atėjo, o aš visai neapsvaigus nuo jo! Anksčiau būčiau nuglosčiusi visus medžių pumpurus, įsimylėjusi visus pražydusius gėlių žiedus, alpusi iš laimės, girdėdama pavasarinių paukštelių twydytwyyy, o kas dabar? AŠ NORIU ŠVENTĘ ŠVĘST PAVASARIO, bet, matyt, esu per blaivi nuo suaugėliškos realybės. Taip, iš manęs išėjo paauglystė. Niekšė išsinešė per daug.

Kurių galų aš klausausi m-1? Nes kabinete sėdžiu su kolege, kuri kitokios muzikos neklauso. Kodėl savo darbo vietoje, ant svečių kėdučių neturiu pagalvėlių, kurias žadėjau įsitaisyti dar prieš metus? Nes mane pagavęs laiko laikinumo jausmas. Vis tiek po metų iš čia išeisiu, kam man įsikurti? Kodėl ryte nepasidažau? Nes vakare reikės vis tiek nusivalyti ir tam sugaišiu daugiau laiko nei tik nusiprausiant. Kodėl nedėviu aukštakulnių? Nes tada teks atrodyti gražiai ir visi į mane žiūrės. Bet ar žiūrės? Noriu būti nematoma.

Tikriausiai derėtų surašyti nuoširdų norų sąrašą ir jį garsiai perskaityti, kad prisiminčiau, jog vis dar gyvenu. Arba vėl pradėti melstis.

geros dienos!
mm

6 komentarai:

  1. Nesidžiaugi mažomis smulkmenomis? Nerandi savo užslėptų kampelių, kur gali džiaugtis savo mėgstamais dalykais?
    Aš linkiu jų atrasti, smulkmenų, kurios džiugina. Nes vieną po kito kaupiant Laimės dalykus, gausi didelę storą DŽIAUGSMĄ :}

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Noriu, bet kažkaip viskas nusitrynė, išbluko... :(

      Panaikinti
    2. Reikia keisti aplinką, praleisk laiką kitoje vietoje, net ne Lietuvoje, bus šviežia galva kai pailsėsi šitaip. :}

      Panaikinti
  2. Labai liūdnai kažkaip... Nepatinka man taip...

    AtsakytiPanaikinti
  3. va, atsinešiau į darbą ausinuką su Jamie Cullum, kad daugiau nebukėčiau nuo m-1 - padeda :) Vakar skaičiau Ajurvedos tiesas (jas reiktų paskaityti dažniau, kaip šventą raštą, gal net kas dieną) ir ten buvo sakinys, maždaug toks: nutraukėme ryšį su gamta. Tikrai... Bet tikiuosi, kad tai laikina, labai tikiuosi.

    AtsakytiPanaikinti