27 liepos, 2012

Kėdės projektas ir kiti maži atradimai

"Namai -  tai juose gyvenančių žmonių tęsinys" - kažkur skaičiau ir man labai patiko. Tai žinoma - aš už. Nuomodamasi butus (o jų per savo gyvenimą prinuomavau net visus 6, neskaitant paskutiniojo) vis svajodavau, kaip vieną dieną  pagaliau galėsiu turėti man patinkančius baldus ir daiktus (nepaisant Eligijaus skonio ir norų (evil :)) Ir va, nors ant sienų negaliu kabinti paveiksliukų (vis dar galvoju, kaip apeiti šią taisyklę), jau turiu  "žydrus" fotelius ir samaninę sofkutę. Gaila, nenufotografavau, kaip jie atrodė prieš "extreme makeover" pokyčius, bet maždaug įsivaizduokit, kad buvo klasikiniški ir visokie nudėvėti

Fotelis pervilktas gobelenu-laimikiu. Jo metras tekainavo 18 litų. Paprastai tokie gobelenai prasideda nuo 30 lt :) Visi stebėjosi spalva ir neįsivaizdavo galutinio varianto. O jis štai toks. "Barchatinė" pagalvėlė -9.99 lt iš Jysk per išpardavimą.
Šitos pagalvėlės apvalaklą pirkau iš dėvetų rūbų parduotuvės. Kainavo 3 litus. Ją prikimšau šunio apvalgytų pliušinių žaisliukų sintifonu ir va, "barchatinė" pagalvėlė už 3 litus ir kvepianti Lenor  :)
Čia mano papimpinta samaninė sofkutė už 220 pinigų iš dėvėtų baldų parduotuvės. Beveik nauja, teko išvalyti tik lūpdažio dėmelę, bet nesunkiai. Pagalvėles parsivežiau iš Anglijos. Pirktos Primark'e už 10 svarų visos.
Bendras vaizdas prašosi tik paveiksliukų ant sienos ir kilimuko. Beje, žalios sienos buvo prieš mums išsinuomojant būstą. Ne mano spalva sienoms.
Ei, o čia trys maži atradimai: žalią taurę nupirko mama irgi iš sendaikčių. 2 litai. Dėžutė su paukštuku - buvusi pudrinė (pudra buvo sandariai supakuota, todėl indelį naudoju saldainiams laikyti. Irgi iš sendaikčių. Kokie 2 litai. Porcelianinis puodelis su dangteliu - laimikis iš "Norfos" už 2.99 per išpardavimą. Irgi saldainiams slėpti.
Sukulentas. Mamos dovanotas. Vazonėlį ji irgi priderino prie mano bendros "eklektikos"
Senovinė lempa. Ją radau sendaikčiuose. Kainavo 25 litai. Buvo palūžusi, bet tėtis pavirino ir dabar būna graži. Gal kada nors pakeisiu gaubto medžiagą ir perdažysiu stovą, bet kol kas patinka senoviškai

tai tiek.

mm

7 komentarai:

  1. Labai gražūs baldai ir puikiai tarpusavyje dera. Tik aišku būtų geriau jei siena būtų ne žalai, bet dabar prie tos samaninės sofos visai tinka. :) Very like.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu skaityti tokius postus, kur kažkas vyksta ir būna įgyvendinta, puikūs sprendimai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu gi labai gražiai tavieji namai atrodo :) o fotelių spalva- tokia mm...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Paveiksliukus galima pakabinti ant sienos ir negręžiant: tereikia moment lipnios juostos, skirtos kabinti/tvirtinti daiktus prie sienų. Vėliau galima atsargiai ją "atkrapštyti", o siena nebus sugręžiota. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai jaukiai ir spalvingai, ačiū, kad pasidalini vaizdais :))
    šiandien po kelių valandų praleistu ikea ir dar kažkokiose mielų daikčiukų namams parduotuvėse pati užsimaniau nuosavų namų, kur galėčiau turėti kokius noriu baldus ir kur noriu paveikslus ant sienų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turėjau panašų projektą pas save namuose, kai reikėjo atnaujinti senų kėdžių atmušalus. Kadangi esu menininkė iš prigimties labai sunku nebuvo, o dabar kartu su šeima galime džiaugtis kaip kėdės prie rašomojo stalo puošia mūsų namų interjerą. Esu laiminga, kad mano kėdžių projektas pavyko ir buvo įvertintas visų šeimos narių.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gražu! Įdomu būtų pamatyti, kaip atrodė prieš atnaujinimą :)

    AtsakytiPanaikinti