28 lapkričio, 2010

Ryškiau, kvapniau, su šypsena

Sekmadienio vakaras. Sėdžiu įsisupusi į slyvinį patalą (kitais kartais jį vadinčiau vyno raudonumo), vilkiu vakarykščiu pirkiniu (švelniai kreminės raudonų plytų spalvos suknele) ir kremtu sultingą obuolį. Daugybė minčių galvoj sukasi...

Apie moteriškumą. Sutiksite ar ne, bet išvaizdos puoselėjimas yra viena pagrindinių prigimtinių moters savybių. Gilaus nihilizmo laikotarpiu (būdama paauglė) maniau, kad domėtis visokiais lūpdažiais ir kvepalais yra skystas reikalas ir jau tiktai ne man. Be to, nervindavo super reklamos, kuriose gausiai pridažyti modeliai atrodydavo nepriekaištingai. Matyt, anksti suvokus reklamų falšyvumą,  įvyko atstūmimo reakcija. Žinoma, dažnai turėdavau skaniai kvepiantį vazeliną lupoms, juodą tušą užsimiegojusioms akims (pirmasis kasdienio naudojimo tušas mano stalčiuje atsirado penkiolikos) ir kremą rankoms, sudiržusioms nuo šalčio. Tačiau nespėdavau visko išnaudoti iki jų galiojimo laiko pabaigos. Net šokių konkursuose per daug nesidažydavau, kai tuo tarpu kitos merginos šokdamos tiesiog trupėdavo skaistalais ir pudrom. Nejutau noro dažytis. Tačiau! Atvykus į Londoną ir pradėjus jame gyventi, ėmiau pastebėti vietinių moterų dažymosi kultūrą. Gal kalta krizė, bet kiek daug gražiai pasidažiusių pamačiau! Nepalyginsi su lietuviškų tuštučių* makiažo viražais. Turiu pripažinti, kad ir man ūpas dažniau pasiryškinti atsirado. Net nagus spalvotu nagų laku porą kartų buvau nusilakavusi (šypt). Prie viso to, dabar net į aukštakulnius dažniau dėmesį atkreipiu, tiesa, pirkti kol kas nesusigundžiau. Išvada paprasta: arba aš itin pasiduodu gražių moterų įtakai, arba tuštėju. Bet kokiu atveju, man iš savęs juokinga ir, ką jau padarysi, imu ir noriu pasirausvinti skruostus. Tiesa, naują lūpų blizgį "taupau" progai, bet panašu, kad iki jai atsirandant mano coloursensationalcreamGLOSS išeis iš mados :)

Apie pasirinkimus. Pradėjusi labiau domėtis kosmetika beigi parfumerija supratau, kad mano noras "išsirinkti geriausią variantą iš visų" yra bergždžias ir visiškai neįmanomas. Čia tiek daug prekių vardų bei produktų! Visada geriau jausdavausi, jei kažką atrasdavau pati, niekeno nepasufleruota, neparodyta. Nesvarbu, kas tai: galvosūkio sprendimo būdas, nauja muzikos grupė ar skanus šokoladas. Panašiai ir su kosmetika/parfumerija. Norisi rasti pačiai. Norisi savo. Dar anksčiau prisižadėjau, kad vengsiu visų stipriai išreklamuotų firmų, juolabiau kad čia, Anglijoje, tiek daug dar nematytų ir negirdėtų vertų dėmesio. Įdomu...
----------------
(o kvepalų kultūra apskritai yra žavinga! Pradedant nuo seniausių/žymiausių kvepalų kūrėjų (nosių), aukštutinių/vidurinių/žemutinių natų, baigiant kvepalų gamybos būdais ir visu kvapo dėvėjimo protokolu)
----------------
Žaismingas Happ & Stanhn kvepalų buteliukas. Viršutinės adatėlės išsiima.


o čia žavingai šelmiškas Benefit kvepaliukų buteliukas su įpakavimu (iš visos serijos man labiausia patiko Eva).Gaila tik, kad kvapai ne labai natūralūs, kitaip mėgčiau labai.
--------------

Kvepalų recenzijos ir visa kita apie kvapus yra šiame bloge.

iki! šyyypt.

mm

4 komentarai:

  1. Tikrai, kad pasiduodi gražių moterų įtakai. Aš irgi ir man tai patinka, nes tos, kaip sakoma tuštutės, varo į nevilttį, tad rekia daug gažiai besidažančių moterų. :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano akimis tai angles per ryskiai dazosi :D Jau ash savo bloge esu ne karta gavus pylos uz per rysku makiaza ir taip eye liner'i iskeiciau i piestuka, bet cia vel griztu prie jo, nes lyginant su anglem,ash turbut esu visai nepasidazius :D
    O kas del kvepalu, tai kiek man teko pastebet,tai dauguma kvepinasi 'kompotais', tokiais gaiviais/saldziais, neishskirtiniais kvepalais :) Bet gal londone kitaip :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vikhtorija, reikia ne gražiai pasidažiusių, o gražiai prisižiūrėjusių :) Pasiryškinimas, manau, vienas iš savęs priežiūros punktų, paskutinis, matyt. :)

    GinCherry, jau senokai padariau išvadą, kad lietuvės, vis dėlto, pernelyg susikausčiusios ir per daug konservatyvios tiek aprangos, tiek makiažo klausimu. Pati tokia buvau (esu vis dar, matyt), bet stengiuosi "pralaisvėti", kad jau yra galimybė. Man patinka.

    O man tavo makiažas ne per ryškus, gal tik Lietuviškame kontekste jis kiek išsiskiriantis, bet juk tu visa pati tokia :) Kas dėl kvepalų, tai Londone skirtumo nepastebėjau, nors pačių kvapų pasirinkimas keleriopai didesnis nei bet kur Lietuvoje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitytojai noretu suzinoti, kuo sis irasas mintimis panasus ir skirtingas nuo rugpjucio 19d. iraso. Aciu

    AtsakytiPanaikinti