25 lapkričio, 2010

Suspenduota

Ar teko matyti laikrodį, kuris, išeikvojęs visą mechaninio sraigtelio inerciją, pamažėl silpsta? Sekundinė rodyklė įstringa ties 56 minute ir sustoja. Tiek nedaug buvo likę...Taip jaučiuosi. Kaip laikrodis. Laikas skrieja pro šalį, o aš, jo skaičiuotojas, išgyvenu paralyžių. Negaliu paaiškinti kodėl.

Man viskas gerai, gyvenu su mylimu žmogumi, turiu darbą, galiu sau leisti kasdienę šokolado plytelę, bet kažkas yra ne taip.
 
Tik visai neseniai, įkvėpusi atšalusio oro, suvokiau ateinant žiemą. Įkvėpiau giliau. "Man patinka žiemos vakarai' - pagalvojau, bet šypsena neišsiplėtė. Kiek daug jie man reiškė kitąkart! Ir tas kvapas. Anksčiau jis persmelkdavo visą kūną ir užsilikdavo bent jau iki švenčių pabaigos. O dabar?.. Niekas many nebeužtrunka. Kaip sustabdyti tą visą apimantį gyvenimo didybės jausmą nors pusdieniui, nors kelioms valandoms? Jis neužsilieka.O anksčiau juo gyvendavau. Kaip į save įsidėti parkuose čiulbančių paukščių giesmes, kurios nutyla vos tik praėjus? Anksčiau net išgirsti jų nereikdavo, kad vis tiek juos girdėčiau. Kaip užlaikyti šitą GYVENIMĄ, kuris taip stipriai teka pro šalį?.. Kaip į jį įlipti ir vėl, kažkurioj vietoj neteisingai išlipus.

Nejaučiu artėjančių Kalėdų stebuklo. Nejaučiu esminio gyvenimo džiaugsmo. Viskas paviršiumi, viskas trumpalaikiai...Net apraudoti to negaliu, kaip anksčiau būčiau galėjusi. Kas užgesino šviesą, prašau??

mm

4 komentarai:

  1. Visiška prieškalėdine depresijyte jaučiausi. jei pažvelgtum atgal, gi kone kasmet užeina šitokis jausmas kažkurioj daly prieš šventes

    AtsakytiPanaikinti
  2. As manau, kad mes linke atskirti Pasauli nuo Gyvenimo ir Gyvenima nuo Pasaulio, tam kad viska sugebetume ir visur suspetume. Galbut gyvenimo pilnatve pasiekiama Gyvenima ir Pasauli turint kaip bendra visuma. Kaip tai igyvendinama nezinau, bet zinau kad visi keliai veda link to... link gyvenimas yra grazus.
    Kai viename dideliame mieste pasiklydau ir sustojau paklausti kelio, vienas geras zmogus man atsake: "it's not a trip [to an address], it's a journey...
    Sviesos niekas neisjunge; galbut butent lempute tau tiesiai virs galvos, ir galva uzstoja sviesa.
    Pakelk galva aukstyn, istiesk rankas - galbut tai tavo gyvenimas; nuleisk galva akiu lygyje, nusisypsok ir apkabink artima - galbut tai tavo pasaulis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tadai, tavo komentaras labai taiklus. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prasom. As pats daug atrandu.
    Ziema - tai tavo, mano, visu musu gyvenimas. Tai priimkime ziema ne i savo dienotvarke, bet i sirdis.

    AtsakytiPanaikinti