07 gegužės, 2014

Įtilpti į torto formą


Buvau susitikusi su konditere (niekada nemaniau, kad vestuviniai tortai tokie susireikšminę). Man dar nespėjus išsakyti savo mažyčio pageidavimo, ji ėmė klausinėti apie vestuvių temą, mano suknelės stilių, jaunikio kostiumo spalvą, kokių gėlių puokštę turėsiu ir panašių kitokių klausimų, o ėjau tik paprašyti torto su braškėmis... Likau visiškai nokautuota.

Pasirodo, braškės rūgsta, grietinėlė tęžta, gyvos gėlės vysta, nesaldus tortas yra neįmanomas, o ir apskritai, kam apie tai diskutuoti, jei dar nenusprendžiau, kaip tas tortas turi atrodyti! Atrodyti turiu AŠ! Tortas turi būti skanus - taip galvojau, o ji pasakojo dalykus neatikvėpdama. "Tortas yra antroje vietoje pagal svarbumą po jaunavedžių!" - sakė ponia kepėja (duodu jai dešimt balų už meilę savo darbui), bet kaip tie kiti svarbūs dalykai? Kokioj vietoj lieka šventės atmosfera, gera nuotaika ir muzika? Ką reiškia maistas, kuriuo svečiai vaišinsis, vynas, kurį gurkšnos visą vakarą?.. Kiek svarbus geras oras ir neužklupę ūmūs negalavimai? Hmmm... Matyt, aš tikrai nieko nesuprantu apie vestuves.

Iki šventės liko nepilni pora mėnesių. Darbų - daugybė, o judu lėčiau, nei panelė prancūziška sraigė. Greičiausiai jau viską būčiau pasidariusi, jei galvočiau ir norėčiau paprasčiau arba "kaip įprasta". Pagal šabloną. Kažkieno užsuktą standartą, torto formą, vestuvinės suknelės ilgį, muzikos repertuarą, baltą mišrainę... Iki šiol nemaniau, kad mano skonis taip skiriasi nuo kitų! Bet esu tikra, aš tokia ne  vienintelė. Visi mes galvojame skirtingai! Tik klausimas, kiek stipriai pasiduodame bendrai srovei. Lengviausia nekovoti, bet aš tikrai nenoriu "snikerinio torto su uogienės pertepimu"... Ar aš "išsidirbinėju"?..

P.s. Savąjį torto apipavidalinimą jau išsirinkau, o kokį rinktumėtės Jūs? :)

mm

11 komentarų:

  1. Iki mano vestuvių liko daugiau nei metai, o aš jau dabar panikuoju kaip viską spėti padaryti taip, kad ne būtų pagal šablonus.. ir būtų puiku... :o Vestuvinis tortas pas mus bus tiesiog trys atskiri tortai, dengti cukraus mase... bent čia pirminė vizija (mano vyro sugalvota). :)

    Sveikinu su artėjančia švente (pasidalink pasiruošimo vestuvėms įspūdžiais bei patarimais ;D)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, iš Tavo pavardės panašu, kad jau esi ištekėjusi :) Tai tikriausiai kalbi apie vestuvių šventę? Realiai aš vestuves pradėjau planuoti sausio mėnesį, kai su būsimu vyru nuėjome pas kunigą ir sutarėme datą. Tada iš karto susidarėme svečių sąrašą ir per kokį mėnesį pasidariau pakvietimus. Pastebėjimas - jiems reikia skirti labai daug laiko ir minčių, nes kvietimas turi atspindėti vestuvių dvasią. Pagal kvietimą svečiai labai daug ką nusprendžia :) Aš, manau, paskelbsiu naują įrašą, kaip iki šiol organizavau savo šventę :)

      Panaikinti
  2. Sveikinimai :)

    Aš tai kaip tik, manau, kad dabar daugėja kitokių vestuvių. Na, bent jau kai kurių vestuvių fotografų nuotraukose taip atrodo...Seniai beteko regėt šablonines vestuves su tortinėm suknelėm ir baltom mišrainėm :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. GinCherry, malonu matyti. Aš gyvenu Šiauliuose. Pas mus "kitaip" nebūna :) Tikrai taip, tortinių suknelių niekas nebedėvi, bet vyniotiniai ir vestuvių muzikantai, grojantys su sintezatoriais - vis dar neatsiejama vestuvių kultūros dalis. Todėl man ir sunkiau, kai sugalvoju šventę rengti gamtoje (Šiauliuose niekas nenuomoja palapinių, stalų, kėdžių, neišsinuomosi kitokio automobilio nei limuzino, nėra DJ, kuris negūžčiotų pečiais, kai sakau, kad noriu 70ųjų laikų muzikos ir pan...) :)

      Panaikinti
  3. "Susirašymas" rotušėje nėra santuoka. Tai sutartis. Santuoka kur kas daugiau nei rausvas popierėlis. Kitais metais bus viskas kaip priklauso: ceremonija ant upelio kranto ir po to visa vestuvių šventė kaip priklauso. :D
    Aš pirma skiriu dėmesį įvairių sutarčių sudarymui su sodyba, kur viskas vyks, maisto tiekėjais, fotografe, renginio vedėju... ieškau operatoriaus, DJ etc. Kvietimai po to. Bet taip, jie turi labai atspindėti šventės idėją. O kvietimus darėt rankų darbo, ar spausdinot spaustuvėje? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, būsiu praleidusi svarbią dalį - kvietimus pasidarėme po to, kai jau žinojome, kad šventę kelsime tėvų namų sode. Prieš tai ieškojom vietos po stogu, bet Šiauliuose yra tik viena kavinė tokioms šventėms ir tai, joje vestuves kelia mūsų draugai, tad nieko kito ir neliko. O kvietimų dizainą dariau pati, priešiau ranka, bet po to skanavau, maketavau ir galiausiai atspausdinau reklamos agentūroj. Pradžioje turėjau mintį piešti juos akvarėle, bet, matyt, patingėjau.

      Panaikinti
    2. Smagu, kai yra galimybė šventę ruošti tėvų namuose... bet aš visai patenkinta sodyba "9vėjai". Žinoma Kaune yra didesnis nei Šiauliuose, bet patikėk ne toks jau ir didelis, kai nori stilingai, o ir pinigai kišenės nedrasko. :) Dar neapsisprendžiau dėl kvietimų, bet manau bus rankų darbo: su sese sėsim ir pagaminsim. :)

      Panaikinti
  4. Mano gera draugė Šiaulietė tai man Šiauliai kaip tik visada atrodo toks alternatyvus miestas :)

    O torto savo vestuvėm norėčiau panašaus į trečią tavo pavyzdžiuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Po ~ 10 metų niekam nebeįdomios nei vestuvių foto, nei kokios ten ceremonijos buvo, nei kiti brangūs žaidimai.
    Idealiu atveju reikėtų paskaičiuoti visas būsimas išlaidas, pridėti dar kelis tūkstančius, kad gauti realesnį skaičių, o paskui pasiėmus tuos pinigus pasislėpt kur nors kaime ir gamint palikuonį.;)
    O pinigus panaudot įkurtuvėm ar pan.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesutikčiau su tavim, viz3. Mes svarstėm šventę supaprastinti iki nuėjimo į kavinę su artimiausiais žmonėmis, bet visgi nusprendėm kelti šventę. Taip, brangu. Bet man patirtos emocijos daug svarbiau, nei įsigyti daiktai. Per laiką jos nublanks, žinoma, bet daiktais apsikrauti dar spėsime. Turėsim tam visą gyvenimą kartu, o štai jaunystė ims ir pasibaigs. ;)

      Panaikinti
  6. :) nuotaikingai parašei :) manau Jūsų ir torto kepėjos vizijos visiškai skiriasi, teks ieškoti kitos kepėjos :) o tortas gali būti ir nesaldus ir su grietinėle, ir su braškėm, bet paskutiniai dviem variantais vestuves reikia truputį derinti prie torto. Idealiu atveju tortas kepamas iš vakaro, ir atnešamas į "įvykio vietą" prieš pat jo pjovimą ir valgymą, o iki tol ramiai miega šaldytuve. tada gali būti ir grietinėlė ir šviežios uogos. o jei norima tortu grožėtis ant stalo nuo ryto, tai žinoma, kad pasirinkimas sumažėja iki minimumo ;)

    AtsakytiPanaikinti