27 gruodžio, 2011

Tyliai praejus mazoms Kaledoms su didele dovana

Jausmas lyg buti tusciuose namuose pilka diena pries lietu. Ypac siandien, pasibaigus musu mazytems Kaledoms. Kai nuejau i stotele laukti autobuso, jausena issiplete per visa miesto diduma (neperdedant - per visa betonini rajona, kuriame gyvenu). Tikrai. Zmoniu vos vienas kitas, masinos irgi, rodos, tik netycia uzklydusios pravaziuoja. Taip vienisa, bet neliudna, vienisa tik. Kitas Kaledas sutiksim namie! Ir Kucioms visi susirinksim (vis dar nelabai isivaizduoju, kaip reikes pasidalinti sventes su Eligijaus seimyna, bet gal kaip nors:) ).

Siais metais mano Kaledu senelis buvo labai... stebinantis. Taip stipriai, kad net teko truputi paverkti. Pasijutau neverta, neteisingai suprasta, isprovokavusi ir labai stipriai nuskriaudusi ji, gobsi, nedraugiska, pasiputusi ir dar daug kaip kitaip jauciausi ta viena akimirka. Buvau apdovanota gamilybe is(si)pildyti sau viena materialiai brangia savo svajone. As visada palaikiau ideja verciau dovanoti popiereli su kvietimu prie sprendimo prisideti paciam dovanos gavejui, nei kazka, kas nera aisku ar verta. Bet si karta viskas kazkaip kitaip. Iki siol negaliu suprasti, nei kas, nei kaip, nei kodel. Dabar praktiskai galiu isigyti bet koki varda ant bet kokio daikto, bet zinot, kaip buna?.. Kai kurios svajones yra daug saldesnes, kai dar tolimos ir nepanasios, kad kada nors isipildys... Nesu tikra ar dabar, atsiradus realiai galimybei, noriu pirkti brangu dalyka, kuris bus labai svetimas prie kitu mano paprastu daiktu. Ar jausiuos geriau?.. Baisoka. Bet vis delto, labai branginu grazius ir didelius Kaledu senelio norus ir ketinimus. Mazos Kaledos su didele dovana... Prisiminsiu ilgai.

mm

4 komentarai:

  1. ..o aš visada galvojau ir dabar galvoju, kad tai ne daiktai yra brnagūs, tai žmonės per daug menki...

    nieko nėra brangiau už žmogiškumą, kurį parodė Kalėdų senis ;) imk viską su mintimi, kad tuoj ateis diena, kada ir tu dovanosi dar ne tiek...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Raganaite, paaiskink pirma komentaro dali, prasau. Ar turejai minty, kad tie, kurie perka brangius daiktus yra menki ar kaip cia? Ar kad tik menki zmones pastebi daiktu kaina?

    mm

    AtsakytiPanaikinti
  3. mm, paaiškink: "Dabar praktiskai galiu isigyti bet koki varda ant bet kokio daikto, bet zinot, kaip buna?.." apie ką eina kalba? Beje su praėjusiomis šiltomis šventėmis ir ateinančiais šviežutėliais Naujaisiais ;)
    vikhtorija

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vikhtorija, reiškia, kad man padovanojo čekį iš parduotuvės, kurioj pardavinėja žinomų vardų prekes :) Luis vuiton rankinė už padovanotą sumą neišeitų, bet delninukė ar kokie vasariniai bateliai visai įperkami.

    AtsakytiPanaikinti