18 rugsėjo, 2013

Baltos staltiesės - šventėms, knygos - kasdien

Jau seniai galvojau reabilituoti savo arbatinį staliuką, nes per laiką nusibraižė ir visaip kitaip nusidėvėjo (nuo indų per "vakarinį kino seansą", patogiai užkeltų vyriškų kojų, kompiuterio, ne vietoje paliktų besibraižančių daiktų ir pan.). Galvojau vėl dažyti, bet tada būtų tekę staliuką vežti į "dažyklą", pačiai ten važiuoti, nespėti visko padaryti per dieną, palikti jį džiovinti... Todėl sugalvojau greitesnį ir, tikriausiai, ne praktiškesnį, bet mielesnį būdą - senos knygos puslapius :) Procesas buvo įdomus (tai dariau pirmą kartą). Ir nors dekupažas man nepatinka, knyginis variantas man visai tiko :)




P.s.: naudojau seną, suskaitytą knygą, kurią kolegė norėjo išmesti. Spalvos jokios nedėjau, nes lapai buvo parudavę natūraliai - vieni labiau, kiti mažiau. Jei ir jūs sugalvosit taip daryti, pirmiausią knygą perskaitykit, bent morališkai blogai nesijausite, kad plėšote šventą daiktą :)

6 komentarai:

  1. Super, Monika! Geriausi daiktai tai tie, susiję su knygomis :)))) O kaip su dekupažu, sunki technika, beje kur rasti mod podge, ar koks yra lietuviškas atitikmuo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lipalas :) Mod podge yra firmos pavadinimas, o tai, ką visos dekupažininkės naudoja youtubo filmukuose yra papraščiausias lipalas :) Ir ačiū už pagyras! Smagu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip ir maniau, kad gal lipalas, bet norėjosi pasiteirauti tikros dekupažininkės :D koks nušvitimas! :D

      Panaikinti
  3. tikrai labai originaliai atrodo :) pačiai irgi yra tekę dekupažu stalą atnaujinti, tačiau ne knygas naudojau :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patinka! O įmanoma sėdėti prie šito staliuko ir neskaityti kas parašyta knygų puslapiuose? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laima, jeigu yra įdomus pašnekovas, tada viskas įmanoma, bet kai pašnekovas išeina užkaisti dar arbatos arba kitokiais reikalais pasitraukia nuo pokalbio, tada būna visko :)

      Panaikinti