31 sausio, 2012

Pasiteisinimas

Būna toks jausmas gražioms moterims- žvilgteli į veidrodį ir iškart nebemėgsta savęs. Tai šukuosena per daug susiplojo, tai maskuotė nuo paslėpto spuogo nusitrynė, auskarai ėmė nebetikti prie šaliko, blakstienos atsirietė ir taip toliau ir pam param panašiai pašaipiai kalbant... Man toks pat jausmas, tik su rašymu. Pasižiūriu į parašytą tekstą ir nebemėgstu. Nepatinka nei įžangos, nei dėstymai, pabaigos irgi lėkštos atrodo. Todėl ir nerašau dažniausiai pastaruoju metu.

Aš ta užsisyrusi naivioji, kuri sako: "arba viskas tobulai ir iš karto, arba geriau nieko išvis" (lyg tas niekas padėtų išsaugoti kažko gero likučius, likusius sename galvojime). Turėčiau užsirašyti sau ant post-it lapuko "practice makes perfect" ir užsiklijuoti ant pilvo, kad visdada matyčiau nuleisdama galvą. Arba tiesiog turėčiau dažniau prisiminti savo tašėje besinešiojanti užrašofkę. Dabar visada nešiojuosi su savim, kad bet kada galėčiau užrašyti kilusią mintį. O minčių kyla ir jas vis rašinėju, tik sakiniai gula vis netobulai.

Pirštai kvepia salieru ir riešutų sviestu. Išmokau gaminti skruzdeles ant baslio, kas yra labai šaunus mažų vaikų užkandins :) Pralinksmina, kai iki ašarų suerzina antra diena normaliai neveikiantis dušas. Vakar nebuvo šilto vandens, šiandien maišytuvo rankenėlė užstrigo. Eligijauoouu - pareik namoo :(

20 sausio, 2012

Buvo svečių

Pirmąją pusę savaitės turėjau svečių -  š e i m y n a (!) buvo atvažiavus. Vedžiojau savo moteris po Londoną (vyrai buvo pasilikę daboti vieni kitų) ir džiaugiausi, kaip jis joms gražiai tiko.

11 sausio, 2012

?

Kodėl galvojame tomis pačiomis mintimis? Kodėl patinka vienodi dalykai? Kodėl yra mada ir kam jos paisome? Kodėl verčiau renkuosi pilką, nei ryškiai raudoną?..

Bijau atsidurti centre. Bet vis kaupiuosi drąsai. O čia keletas genealių idėjų :)

Anthropologie

Pinterest
mm

08 sausio, 2012

Copycat

Sekmadieninio darbo nuovargis, net ir pabandytas nuplauti po drungno vandens srove, spaudžia kūną, nugulęs kaip švininė prijuostė. Tokias duoda apsijuosti klubus, ruošiantis plaučių rentgenui. 


Dabar viską galima įamžinti, pakartoti, nukopijuoti, padvigubinti... Nori, kabink tą pačią plaučių nuotrauką atsiminimui ant sienos, ant kitos - Van Gogo reprodukciją naturalaus dydžio, nugūglintą paveiksliuką, kurio šaltinio nieks nebeatmena, atšviestą receptą iš Jamie Oliverio knygos, elektroninio laiško kopiją ant šaldytuvo, klausykis dainos, įsirašytos iš draugo draugo mp3... Bijau, kad daugiau nei 90 procentų mano gyvenimo yra nusižiūrėta. Ar čia gyvenimas kaltas ar aš, visai uždariusi savo vaizduotę/protą/sugebėjimus/talentus giliai į nieką?

Žinote tokį internetinį puslapį "Pinterest.com"? Tai galėtų būti vienas iš mano teksto objektų. Bet man patinka. Blush. :)

mm

04 sausio, 2012

02 sausio, 2012

Antra nauja diena

Ar tikite kliše: ''Metai bus tokie, kaip sutikti Naujieji'? Jeigu tikite, vadinasi tai veikia, jei ne - tada jums jokio skirtumo. O aš beveik tikiu. Praėjusius metus sutikau darbe - metai buvo sunkūs. Šiuos metus pavyko pasitikti linksmiau (pagal aukščiau pateiktą klišę, šiais metais privalėtų būti daugiau linksmybių, ar ne?): kelioms valandoms ištrūkau iš viešbučio (dirbau dvigubą pamainą), susitikau su Mr E., kitu jo draugu, pasižiūrėjom į spalvotą Londono pirotechniką, praėjom pro nepažįstamą miesto rajoną, pasiklausiau kaip įdomiai diskutuoja apgirtę berniokai, gimė drąsi mintis. 

Valgau riešutus pusryčiams ir galvoju: metai bus geresni. Keliskart. :)

mm